Webtévé

Használati utasítás

Televíziócsatornát a bal alsó sarokban lévő távirányító segítségével válthat.
A képek 5 másodpercenként frissítődnek.

Rövid eszmefuttatás

E lapjaimmal melyek, a német TV Today honlapjának magyarosítása, azt szereretném szemléltetni, hogy időről-időre mekkorát fejlődik az Internet. Hamarosan nem csak rádiót tudunk hallgatni egyre jobb minőségben az Internet segítségével, hanem megkezdődik az Internetes digitális televíziózás korszaka, ami azt jelenti, hogy számítógép, vagy annak segítsége nélkül, a televízió Internetre csatlakoztatásával is nézhetünk majd tévét. Ez hatalmas ugrást jelentene a telekommunikáció centralizálódása felé.

Ha az ember Internetre kötött televíziót nézne, nem lenne szükség tovább kábeltelevíziókra, nem lenne szükség tovább parabola antennákra. Egyetlen kábelen futnának a telefonok, e-mailek, azon keresztül lehetne rádiót hallgatni  tévét nézni. Nem lenne szükség tovább teletextre, mert az Internet minden információt kielégít.

Azt, hogy ezt a  hatalmas feladatot ki fogja magára vállalni,   egyetlen gazdasági óriás, vagy sok nagyobb vállalat összefogva, a pósta, a kábeltelevízió társaságok, az állam, vagy a telekomunikációval és hírközléssel foglalkozó cégek-e, egyenlőre még nem lehet tudni.

Magyarországnak és még jó pár országnak be kell látni, hogy ma még egyáltalán nem rendelkezik megfelelő infrastruktúrális körülményekkel, és hogy a telekommunikáció fejlesztése egyre inkább létfontosságú a megmaradáshoz. Milliárdokat lehetne megspórolni egy olyan rendszer kiépítésével amely egyesíti az összes telekommunikációs, hírközlési egységet, magában foglalja a médiát (televíziót, rádiót, sőt az írott sajtót is). Annyi azonban bizonyos, hogy így a XXI. század derekán egyre nagyobb az esély a globális centralizálódásra.