Mai rohanó világunkban az Internet segítségével szinte minden számítógéphez szükséges program elérhető.Vannak, akik a Játékokra specializálódtak, vannak, akik a felhasználói programokat szeretik. Vannak, akik szabadon felhasználható programokkal is megelégednek, vannak, akiknek csak illegális programok jöhetnek számításba.

Ezekkel dolgokkal honlapkészítés szempontjából, csak akkor érdemes foglalkozni, ha állandóan van időnk vadászni az egyre újabb és újabb programokra.Vannak azonban olyan programok is, melyek örökzöldek, és megéri velük bármikor foglalkozni, mert azok elnyűhetetlenek. Ilyen programból kevés van a világon, de szerencsére még van belőlük.

E részben ezekkel a programokkal foglalkozom.Tamagochi Birka

Elsőként a már talán kissé idejét (és divatját) múlt tamaguchi programról essen szó, mely mégis megérdemli, hogy bekerüljön kedvenc programjaim közé.

Ezt a birkát a tamaguchi a gépekkel ellentétben nem kell etetni, és nem is hal meg. Egyszerűen csak van, béget, ide oda mászkál, és szórakoztatja azt, aki betölti.

Hogy éljen, nem kell hozzá más, mint hogy elindítsd. Ezután önálló életre kell. Megmássza az ablakokat a képernyőn. Lezuhan, megfürdik, virágot ültet, meteorként működik, de nem szeretném lelőni az összes poént, inkább azt ajánlom, hogy próbáld ki!

Letöltés


Terep 2

A Terep2 egyszerűsége ellenére a kedvenc játékom. Annyira idióta játék, hogy az már szinte tökéletes. Van négy autó, melyeket egy terepasztalon tud az ember tologatni. Tulajdonképpen célját tekintve, semmi értelme.

Mindezek ellenére jól kidolgozott a program. Oly élethű, és olyan nyugtató, amikor az ember játszik vele, hogy nem hagyhattam ki a felsorolásból.

A játék Beta verzió, ami azt jelenti, hogy ez még nem a tökéletes, végső verzió.

Nagyon remélem, hogy hamarosan elkészül.

Letöltés


Robinson Crusoe Képernyővédő

Programjaim közül a legérdekesebb ez a képernyővédő, mely a gyűjtők egy igazi gyöngyszeme. Azért tetszik annyira, mert sokszínűsége még ma is tud meglepetést okozni. Az egyetlen képernyővédő, melynek elmesélhető története van. Egy emberről szól, aki lehet akár Robinson Crusoe is, aki egy szigeten reked, és szerencsétlenül próbál onnan elmenekülni. Próbálkozásai teljesen reménytelenek.

Mindig mással és mással próbálkozik.... sikertelenül. Remélem Nektek is annyira tetszik majd, mint nekem! A program két részből áll, mert a szolgáltató miatt ketté kellett darabolnom. Miután letöltötted a két részt, a program önkicsomagoló.

Nagyon sajnálom, de a szolgáltató büntetése miatt a fájlok nem elérhetőek. (Bocs)

Letöltés I.
Letöltés II.

Webshots háttérkép cserélgető és képek

A negyedik dolog, amit közre szeretnék adni, és letölthető, az a kedvenc háttérkép szabályzó programom, és a hozzá csatolt kedvenc háttérképeim. Több hónapos gyűjtésem van benne. A képeket több témára bontottam attól függően, hogy mit ábrázol. Gyönyörű képek a világ minden részéről.

Miután telepítetted a programot, a program weblapjáról újabb és újabb képeket tölthetsz le naponta. Ízlésed szerint variálva azokat, hiszen naponta több témában ajánl fel képeket, és elég csak azt letölteni, ami tetszik neked. A program ingyenes, de regisztrálhatod is magad.

A program pontos installálását megtalálod a honlapon, és csak a weblap címét adom meg neked, onnan letöltheted. Ha ez megvan, töltsd le a képeket innen, és rakd a Program Files\Webshots\Collections könyvtárba. Onnantól kezdve látni fogod a képeket. Ezeket a képeket csak ezzel a nézegetővel tudod megnézni.

Webshots program letöltése
Animals - Állatok.wbc
Flowers & Gardens - Növények I.wbc
Flowers & Gardens - Növények II.wbc
Nature Scenes - Erdő.wbc
Nature Scenes - Felhők.wbc
Nature Scenes - Naplemente.wbc
Nature Scenes - Őszi Színek I.wbc
Nature Scenes - Őszi színek II.wbc
Nature Scenes - Sivatagok I.wbc
Nature Scenes - Sivatagok II.wbc
Nature Scenes - Tavak I.wbc
Nature Scenes - Tavak II.wbc
Nature Scenes - Téli Képek I.wbc
Nature Scenes - Téli Képek II.wbc
Nature Scenes - Tenger I.wbc
Nature Scenes - Tenger II.wbc
Nature Scenes - Trópus I.wbc
Nature Scenes - Trópus II.wbc
Nature Scenes - Trópus III.wbc
Nature Scenes - Vízesés I.wbc
Nature Scenes - Vízesés II.wbc
Space - Űr.wbc
Travel - Építmények I.wbc
Travel - Építmények II.wbc
Travel - Építmények III.wbc

A programok, amelyeket kedvelek

A következőkben szeretnék kiemelni pár programot, amiket mindenkinek a figyelmébe ajánlok. Ezeket használom én is - amíg le nem jár a próbaidő :)) - Szerintem ezek a kilencvenes évek végének legnagyszerűbb találmányai, és viszonylag függetlenek Bill Gatestől. Témákra osztva csak párat említek meg. Ezeket nem az én honlapomról tudod letölteni, hanem más honlapokról.

Webszerkesztő - Macromedia Dreamweaver - Álomhód. Szerintem a legkényelmesebb honlapkészítő. Vannak, akik másra esküsznek, szerintem sok jó tulajdonsága van, és gyorsan, praktikusan lehet vele megjeleníteni. Újabb és újabb verziója mindig tartogat valami meglepetést. Egyszerre több honlapot is lehet vele módosítani. Ha például ki szeretnél cserélni egy szót, vagy például az e-mail címed az összes lapon, egyszerűen megteheted.

Levelező - The Bat! - A denevér. Nagyon szívós program, ami most már magyar nyelvű is, és megvásárolhatod forintért is, ha úgy gondolod, hogy megveszed. Előre gyártott sablon kereteket tudsz készíteni, és jópofa szövegeket tudsz szúrni véletlenszerűen a leveleidbe. A beérkezett vírusok az Outlook Expressel ellentétben nem hatnak a gépedre. Gyors és praktikus elrendezés, levéltitkosítás és levélszűrő, valamint helyesírás ellenőrző, ami a kényelmet szolgálja.

Fájlkezelő - Total Commander - Totális megszokás a Norton Commander után. Egy ideig Windows Commander volt a neve, de Bill Gatesnek ez sem tetszett, így nevet kellett változtatnia. Aki nem szokott a Windowsba beépített fájlkezelőhöz egy nagyszerű lehetőség a gyors és átlátható fájlkezelésre. Szerintem nem is szorul a használata hosszabb magyarázatra. Szintén megvásárolható Forintért is.

Zenelejátszó - Winamp - Elengedhetetlen kelléke egy számítógépnek, főleg ha valaki szereti a zenéket, és életének a részét képezi a muzsika.

Távirányító - Remote Administrator - Nagyon hasznos és szerintem nagyon ötletes találmány. Célja, hogy az egyik számítógéppel a másik számítógépet irányítsuk. Segítségével az irányított számítógép képernyőjét látjuk és olyan mintha saját gépünket irányítanánk, csak távirányításban. Windows XP rendszerben alapértelmezésből megtalálható, mint segédeszköz.

Kommunikátor - MSN Messenger - Itt van végre egy Bill Gates termék, ami dícséretet érdemel. No persze nem a "szuper biztonságáért", hanem azért mert könnyű a kezelése (még az anyukám is megtanulta) és a legtöbben ismerik. Ha utazom mindig ezt a programot használom az "élő" kapcsolattartásra.

Képnézegető - Picasa - Digitális fényképezőgépemmel sok képet csinálok és eddig problémát jelentett az áttekinthetőség. Eddig ACDSee-t használtam, de így csak egy-egy könyvtárba tudtam beletekinteni. A Picasa lehetőséget ad, hogy az összes meglévő képet időrendi sorrendbe téve együtt lásd. Annak ellenére, hogy a program még gyermekcipőben jár (1.5-ös verzió), nagyon egyszerű a használata és igen könnyedén lehet a képeket e-mailhez csatolni úgy, hogy a program át is méretezi neked. A másik nagyszerű tulajdonsága, hogy előre készíthetsz sablonokat, melyekkel az előre bekészített képeket másodpercek alatt webes formátumúvá varázsolhatod (árnyékolással együtt) az előre beprogramozott sablon alapján.

Képernyővédő - Webshots- Egy nagyszerű kis program, mellyel naponta új képernyővédőt tölthetsz le magadnak több témakörből válogatva. Pár hónap után több száz képből válogathatsz. Az ingyenes verzióban naponta mindössze 5 képet tölthetsz le és egyre inkább szűkitik a jogaid, de én még mindig említése méltónak találom. Részletesen a programról fentebb olvashatsz.

Időjárás - Weather Watcher - Ez a kis programocska minden az időjárással kapcsolatos igényed kielégíti. A jobb alsó sarokban megjeleníti a városod, illetve a hozzád legközelebb eső város időjárását, a hőmérsékletet a páratartalmat, műholdképet és sok egyéb érdekes dolgot. A program teljesen ingyenes.

Dlwawnurg Production 2004.
http://www.grunwald.hu

Egy kis összejövetel
Főiskolás csoportom II
Önarckép egy bulin

Teljes képernyő:
Be | ki
In English Vissza a kezdőlapra Elérhetőség Újdonságok Grünwald Imre Honlapja