Amit Kínáról tudni érdemes

 

KÍNAI Zenekönyvtár

Tartalomjegyzék

 

Kínai Népzene

 

Az első albumrészlettel, melyet szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani egy tradicionális kínai hangszert szeretnék bemutatni. Nagyszerű aláfestő zene ezen lapok böngészéséhez. Amikor ezt a zenét hallgatom igazi kínai hangulatom van. Remélem sikerül másokban is ilyen érzést kelteni majd. Ha meg szeretnéd hallgatni a zenéket, de valamilyen problémád van, kérlek olvasd el a lap alján leírtakat.

 

Kattints ide az első albumrészlet meghallgatásához (Hossz: 48 perc)

 

A második albumot egy utazásom során ismertem meg és igen megtetszett. Ennek egy részét szeretném megosztani mindenkivel. Az albumrészlet kínai tradicionális népdalokat mutat be könnyen emészthető újrahangszerelt változatban. Az oldalon szereplő képek nézegetése mellett ajánlott.

 

Kattints ide a második albumrészlet meghallgatásához (Hossz: 46 perc)

 

A harmadik album a kínai popéletbe enged betekinteni. A kínai könnyűzene kevésbé "eltechnósodott", inkább romantikus, lassabb, mint az európai. Szintén jellemző a "kokodzsámbó" effektus, ami azt jelenti, hogyha egy dal népszerű, akkor addig játszák a rádiókban és az üzletekben vásárlócsalogatónak, amíg az embereknek undora nem lesz tőle. Ezen kis összeállításomban ilyen slágereket gyűjtöttem őssze. A dalok címét nem tudom, de már az első taktusról ismerem az összes dalt, annyiszor hallottam már őket.

 

Kattints ide a harmadik albumrészlet meghallgatásához (Hossz: 40 perc)

 

Szoftver háttér

 

Az albumrészletek meghallgatásához a következő szoftverekre van szükséged:

  • Winamp vagy
  • Windows Media Player vagy
  • egyáb mádia lejátszó illetve
  • Mp3Pro dekódoló program, melyet innen letölthetsz