Grünwaldok Magyarországon

 

Grünwald Zsuzsanna

Név Grünwald Zsuzsanna
E-mail zuzi4@chello.hu.TOROLDKIEZT
Telefon +36203673645
Édesapa és születési helye Grünwald László Budapest
Nagypapa és születési helye Grünwald Pál Budapest
Dédnagyapa és születési helye Grünwald Pál
Egyéb Grünwaldok Testvéreim: Grünwald László és Natasa, unokatestvéreim: Grünwald Erika és Tamás, nagybátyám: Grünwald Pál,
Anyukám Grünwald Lászlóné Brünyi Zsuzsanna már nem használja a Grünwald nevet.
 
Családtörténet
A dédnagyapámat az I. világháború idején telepítették Magyarországra Németországból. Nagypapám már Budapesten született.

 

Grünwald Zsolt

Név Grünwald Zsolt
E-mail grunwald@iseum.com.TOROLDKIEZT
Telefon +36 94 510-791
Édesapa és születési helye Gáti József, Egyházasfalu
Nagypapa és születési helye Gáti (Grünwald) Ferenc, Egyházasfalu
Dédnagyapa és születési helye  
Egyéb Grünwaldok
 
Családtörténet

Gáti Zsolt néven "törzskönyveztek", 1997-ben vettem fel a Grünwald családnevet, nagyapám által érzett tiszteletem és szeretetem jeléül.

Kiegészítés = Szombathelyen élek, van egy boldog családom. Idegenfogralmi szakember vagyok, mellette rádiós műsorvezetőként dolgozom egy kereskedelmi rádiónál - jelenleg.

 

Grünwald József László

Név Grünwald József László
E-mail jasper01@t-online.hu
Telefon 06-70-236-62-41
Édesapa és születési helye Grünwald János Biatorbágy
Nagypapa és születési helye Grünwald János
Dédnagyapa és születési helye  
Egyéb Grünwaldok  
 
Családtörténet
 

Grünwald Natasa

Név Grünwald Natasa
E-mail  
Telefon  
Édesapa és születési helye Grünwald László Budapest
Nagypapa és születési helye Grünwald Pál Budapest
Dédnagyapa és születési helye Grünwald Pál
Egyéb Grünwaldok Testvéreim: Grünwald László és Natasa, unokatestvéreim: Grünwald Erika és Tamás, nagybátyám: Grünwald Pál,
Anyukám Grünwald Lászlóné Brünyi Zsuzsanna már nem használja a Grünwald nevet.
 
Családtörténet
A dédnagyapámat az I. világháború idején telepítették Magyarországra Németországból. Nagypapám már Budapesten született.

 

Grünwald Imre Henrik

Név Grünwald Imre Henrik
E-mail  
Telefon +36 (72) 475-627
Édesapa és Születési helye Grünwald Henrik, Kaposszekcső
Nagypapa és Születési helye Grünwald Henrik, Kaposszekcső
Dédnagyapa és Születési helye  
Egyéb Grünwaldok Grünwaldné Mittich Elvíra, Grünwald Ágnes
 
Családtörténet
A család valamikor az 1700-as években települt Magyarországra. Ide telepítették őket. Itt éltek egészen a második világháborúig, amíg a németeknek haza kellett költözniük Németországba. Édesanyám, bátyám (Hans) és hugom (Katherine) kitelepült Münchenbe én pedig itthon maradtam és megházasodtam. Így született Imre a fiam és így születtett unokám Imre.

 

Grünwald Imre

Név Grünwald Imre
E-mail dlawnurg@fw.hu.TOROLDKIEZT
Telefon +36702063494
Édesapa és születési helye Grünwald Imre, Sásd
Nagypapa és születési helye Grünwald Imre Henrik, Kaposszekcső
Dédnagyapa és születési helye Grünwald Henrik, Kaposszekcső
Egyéb Grünwaldok Grünwaldné Takács Aranka, Grünwald Katalin
 
Családtörténet
A család valamikor az 1700-as években települt Magyarországra. Ide telepítették őket. Itt éltek egészen a második világháborúig, amíg a németeknek költözniük kellett Németországba. Dédnagymamám, az egyik fia (Hans) és lánya (Katherine) kitelepült Münchenbe, az egyik fia Henrik pedig itthon maradt és megházasodott. Így született Imre az édesapám, és így születtem én is.

 

Grünwald Csaba

Név Grünwald Csaba
E-mail grunwald@chello.hu.TOROLDKIEZT
Telefon +3612469545
Édesapa és születési helye Grünwald Csaba Ernő
Nagypapa és születési helye Grünwald Vilmos
Dédnagyapa és születési helye Grünwald Ferenc
Egyéb Grünwaldok a testvérem Grünwald Réka, nagybátyám Grünwald Péter, unokatestvérem Grünwald Virág, féltestvérem Grünwald Vilmos
 
Családtörténet
A dédnagyapám Ozoráról került Pécsre, és 5 gyremeke született. Kata, Erzsébet, József, Károly, Vilmos. Az én nagyapám Grünwald Vilmos, aki Pécsett maradt, és ott született 2 fia, akiket Grünwald Csaba Ernőnek és Grünwald Péternek hívnak. Édesapám(Grünwald Csaba Ernő)Budapestre költözött a XI.kerületbe és feleségül vette Grünwaldné Tenta Georginát, akit, mint XI.kerületi lakost megtaláltam a listán. Ha jól gondolom az a Grünwald Csaba, aki a XI.kerbe lakik Édesapám, akkor ő is rajta van, és mivel a nagybátyám Pécsett lakik, ő is rajta van. Az ő lányát Grünwald Virágnak hívják. Van még egy testvérem, akit Grünwald Rékának hívnak. Ha jól sejtjük, valahonnan Németországból származik a család.

 

Beliczai Bea


Családtörténet: Nem apai ágon vagyok Grünwald leszármazott, hanem a következőképpen: Grünwald Ilona édesapja, Grünwald Ferenc (szül: Ozora, 1846)- az ő szülei: Grünwald József szül: Ozorán, felesége:
Eimever Erzsébet, szül: FelsőizegenGrünwald Ferenc 1870-ben elvette feleségül Breitenbach Katalint Pécsett.
A család sokat vándorolt 15 gyerekük született, ebből 8 maradt életben. Ferenc az Esterházy család gépésze volt Ozorán, majd többek között Pécs, Daruvár és Kaposvár után Szentlőrincen telepedtek le. Gyermekei:Ferenc (sz: 1871), felesége: Kata, gyereke: Károly és Gyöngyi aki hozzáment Tarr Ferenchez, gyerekeik: Ferenc és Zoltán Károly (sz: 1883), felesége: Titte Ilona, gyerekeik: Stefi (hozzáment: Sebestyén Sándorhoz), Sári (hozzáment Balogh Sándorhoz Pécsett),
Károlyék harmadik gyermeke: Ilonka, Károlyék Szekszárdon éltek, benzikutat üzelmetettek. Stefi 1936-ban kivándorolt az USA-ba, ClevelandbeGyula (róla csak annyit tudok, hogy 1945-ben halt meg és gépész volt a Csonka fegyvergyárban)Margit (sz: 1878) férje: Horváth Vince, gyerekeik: Sándor, Vince, Béla, VilmosIlona (Nagymamám nagymamája) részletes infók fönt, illetve e-mailben, ha írnak nekemVilmos (szül: 1891, meghalt: 1915) - elesett az I.VH-ban, nevét ma is megtalálni a szentlőrinci emlékoszloponErzsébet (szül: 1897, meghalt: 1960) férje: Bertics József csendőr, gyerekeik: Vera (hozzáment Lenti Pálhoz, egy fiuk született),
Albert - osztályvezető volt a Ganznál (felesége: Marika), Miklós - életművész (felesége: Éva - német szakos tanárnő, egy fiuk született Bertics Viktor néven szobrászként élt, él? Szentendrén)István (szül: 1894, meghalt:1911) - tanítóképzőbe járt Pécsett, 17 évesen agyonlőtte magát a dunyha alatt
Kiegészítés: Nem tudom hogy működik a Grünwald angol része rajtad keresztül, de ha van értelme a következőket írnám:If you have found familiar names in the Hungarian description, do not hesitate to contact me, Bea Beliczai (seydl@hotmail.com.TOROLDKIEZT)
Hírek

Holnap napja lesz.

2008.09.01

Megnősültem. Pontosabban első fordulón túl vagyok. Thaiföldön volt a szertartás, melyről videókat és sok, sok fényképet készítettünk, melyet le is tölthetsz.

2007.10.13

Nagyon röstellem, hogy már régebben tönkre ment a fotóalbumom és azóta nem változott semmi, de mostanában nincs időm semmire. Benyeltek a dolgos hétköznapok!

2007.05.01

Végre sikerült feltennem a már jópár hónapja kész videomixem a honlapomra. Ha tetszett, mindenképpen írj a vendégkönyvembe!

2007.02.19

Ezen a hétvégén farsangon voltunk Kecskeméten. Készítettem pár száz fotót. Én árufeltöltő voltam és egy rövid időre Túró Rudi is.

2007.01.06

Kicsit téliesítettem az oldalt. Ezzel kívánok mindenkinek Nagyon Boldog Új Esztendőt!

2006.08.05

Végre sikerült befejeznem az oldal angol fordítását. Ezentúl majdnem minden oldalam angolul is olvasható.

2006.07.28

Több újítás is történt időközben. A fenti kis kép Kiskőrös jelenlegi időjárását mutatja. Most még nem túl jó minőségű, de a tesztidőszak után tervezek fejlesztést. Szintén újdonság lapomon, hogy felkerült az Internetre édesanyám úti beszámolója Olaszországról. Az film mellett a képekkel illusztrált változatot el is lehet olvasni.

2006.06.06

Sikerült befejeznem az egyetemet. Örömteli ez a számomra. Remélem sikerül egy kicsit több időt fordítanom az elmaradt terveimre az oldallal kapcsolatban. Jópár dolgot szerenék még megvalósítani, amire eddig sajnos nem volt időm. Remélem ezután kicsivel több lesz majd.

2006.02.28

Megújult a fotógalériám. Új, még áttekinthetőbb lett és minden menüpont mellé magyarázat is van. Még nincs 100%-ban kész, de napokon belül elkészülök vele. Így az albumum még több információt nyújt majd utazásodhoz. Ha tetszik, kérlek írj a vendégkönyvembe!

2006.01.29

Felraktam az oldalamra azt a színdarabot, melyben Szilveszterkor szerepeltem. A Jókai vígjáték több, mint egy óra hosszú és az Ismerős szerepét játszom benne. Bár nem vagyok színész, nagyon élveztem. A hang kicsit rossz. A vígjátékot a videó oldalon lehet megtekinteni. Ha tetszik a darab kérlek mindenképpen írj valamit a vendégkönyvembe.

Jelenlegi Online Állapotom: msn status


Ez az oldal utoljára módosítva:
2006. February 11.